joi, 12 martie 2009

Inkheart

Mortimer “Mo” Folchart (Brendan Fraser) si fetita sa de 12 ani, Meggie (Eliza Hope Bennett), impartasesc aceeasi pasiune pentru lectura. Ei mai au in comun si darul extraordinar de a aduce la viata personaje din cartile pe care le citesc cu voce tare. Dar acest dar reprezinta si un risc: cand un personaj din carte este adus la viata, o persoana din lumea reala va disparea intre filele cartii.

Intr-una din vizítele sale la anticariat, Mo aude niste voci pe care nu le-a mai auzit de ani de zile, iar atunci cand descopera cartea de unde provin acestea, el este cuprins de fiori de groaza. Cartea este Inima de cerneala, un volum plin de ilustratii ale unor castele medievale si creaturi stranii— pe care Mo il cauta de cand Meggie avea trei ani, iar mama ei, Resa (Sienna Guillory), a disparut intre filele misterioase ale romanului.
Dar planul lui Mo de a folosi cartea pentru a o gasi si salva pe Resa este zadarnicit de Capricorn (Andy Serkis), personajul negativ al cartii Inima de cerneala, care o rapeste pe Meggie si, discoperind ca aceasta a mostenit darul tatalui, ii cere sa-i aduca la viata pe cel mai puternic aliat al sau— Shadow. Hotarat sa-si salveze fiica si sa le trimita pe personajele fictive inapoi, unde le e locul, Mo cheama in ajutor un grup de prieteni si rude—unii din lumea reala, altii dintre paginile cartilor—si porneste intr-o calatorie periculoasa, pentru a-si salva sotia.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin
 

Featured