luni, 9 martie 2009

Sky Captain and the World of Tomorrow

Prezentand efecte speciale nemaiintalnite pana acum, filmul reprezinta un moment de mare succes in istoria cinematografiei.

Cu mai mult de 2000 de cadre cu efecte speciale, acest film fara precedent prezinta actiune live filmata pe un

fundal albastru si completeaza digital fiecare detaliu de cadru, dupa incheierea filmarii principale. Filmul s-a facut in mai mult de sase ani, iar realizarile deschizatoare de drumuri reprezinta opera celui care a fost pentru prima data scenarist si regizor, Kerry Conran, in colaborare cu producatorul Jon Avnet.

Desi filmul "Sky Captain and the World of Tomorrow" (Capitanul Sky si Lumea Viitorului) nu are efectiv vreun decor sau vreo locatie, Conran foloseste tehnologia digitala de ultima ora pentru a-i introduce pe spectatori intr-o uluitoare lume science fiction, cat se poate de detaliata si de bogata, in care fantezia fictiunii prinde viata. Filmul incepe cu un zbor deasupra orasului New York, cu Hindenburg III, o aeronava uriasa, care aterizeaza deasupra Empire State Building, cel mai inalt port de escala din lume. Norii de zapada se napustesc intr-un tumult peste orasul deja acoperit de zapada, iar o stire inspaimantatoare apare pe ecran: Oameni de stiinta celebri din intreaga lume dispar in mod misterios.

Atunci cand uriasii roboti ucigasi tropaie pe strazile orasului, aruncand masinile si zdrobind cladirile care le stau in cale, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow), reporter la ziarul Chronicle, face investigatiile si apeleaza la ajutorul fostului sau iubit, Capitanul H. Joseph Sullivan (Jude Law) "zis si Capitanul Sky" un aviator expert, cu abilitati extraordinare de pilotaj.

Calatorind in muntii Himalaia, unde sunt prinsi intr-o pestera de gheata enorma, minata cu explozibil, si in valea linistita de la Shangri-la, Polly si Capitanul Sky se lupta cu roboti zburatori infricosatori, fac o aterizare incredibila pe o pista mobila, aflata la zeci de mii de metri in aer, si experimenteaza minunea zborurilor subacvatice atunci cand sunt in cautarea dr. Totenkopf, mintea diabolica aflata in spatele planului de distrugere a lumii.

Vor reusi aceste doua fiinte hotarate sa il descopere pe evazivul dr. Totenkopf la timp? Ajutati de Franky Cook (Angelina Jolie), curajosul capitan al unei escadrile de amfibieni femele si Dex (Giovanni Ribisi), geniul tehnic, Polly Perkins si Capitanul Sky ar putea fi singura speranta a planetei noastre.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin
 

Featured